Rolf van Olst van Houtgreep stelt zich voor

Ambacht & ondernemerschap 

Mijn naam is Rolf van Olst. Ik ben getrouwd met Wies, vader van twee volwassen kinderen en opa van één kleinzoon!
In 2017 ben ik gestart als zelfstandig meubelmaker onder de naam Houtgreep.

Na een opleiding tot medisch technisch ingenieur (subafdeling studie elektrotechniek) en een aanvullende opleiding bedrijfskunde aan de HTS in Leeuwarden ben ik terecht gekomen in ICT gerelateerde betrekkingen. Dit liep van projectmedewerker/informatieanalist in een project om te komen tot een informatiesysteem t.b.v. mensen met een handicap tot ICT manager in een shared service centre.

Na 30 jaar hoofdwerk in de automatisering heb ik gekozen voor het ondernemerschap en handwerk/ambacht van zelfstandig meubelmaker. Als meubelmaker richt ik mij naast maatwerk en restauratie nu op het ontwikkelen van een geluidssysteem dat ingebouwd kan worden in oude (vintage) meubelen. Ik kan hierbij mijn kennis en belangstelling voor elektronica en geluidstechniek koppelen aan het meubelmakersambacht.

Naast het ambacht is ook vooral ondernemerschap nodig voor een succesvol bedrijf. Na twee jaar heb ik besloten om vooral dit ondernemerschap te gaan ontwikkelen. Dit betekent voor mij naar buiten treden en andere dingen doen dan de eerste twee jaar van mijn ondernemerschap. Het contact met en leren van andere ondernemers is voor mij van groot belang.

Na de tweede poging van een ONE lid om mij vrijblijvend kennis te laten maken met het netwerk heb ik mij laten “overhalen” om op een zeer vroeg tijdstip te komen ontbijten. De aandacht voor elkaar, het elkaar zaken gunnen, het actief meedenken en dit alles in een gestructureerde en gemoedelijke sfeer heeft mij doen besluiten lid te worden van ONE.
Ik verwacht dat door het contact en de gesprekken met andere ONE leden mijn ondernemerschap zich verder zal ontwikkelen. Daarnaast hoop ik uiteraard ook mijn bijdrage te kunnen leveren aan het succes van de anderen.

Met vriendelijke groet,

Rolf van Olst
HOUTGREEP

 

Meer ONE nieuws

Coronavirus

 Coronavirus en Verzekeringen In december 2019 werd het Coronavirus (COVID-19) voor het eerst vastgesteld in China. Het aantal besmettingsgevallen mondiaal loopt op. Ook in Nederland en in veel populaire vakantiebestemmingen is er sprake van besmettingsgevallen...

Huisstijl en logo zijn het visitekaartje van je onderneming

  Je hebt een goed lopend bedrijf, mooie producten en je klant staat altijd op de eerste plaats. En je streeft altijd naar beter. Dan ben je een ondernemer pur sang. Echter, het logo dat je ooit hebt laten ontwerpen toen je jaren geleden net begon is niet mee...

Hoe zit het met mijn pensioen na een scheiding?

  Het schiet er bij veel koppels bij in: het goed regelen van het pensioen na een scheiding. Als je partner en jij uit elkaar gaan heb je immers al genoeg aan je hoofd. Toch is het verstandig om ook over het opgebouwde pensioen afspraken te maken om er zeker van...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!