Coronavirus

Coronavirus en Verzekeringen

In december 2019 werd het Coronavirus (COVID-19) voor het eerst vastgesteld in China. Het aantal besmettingsgevallen mondiaal loopt op. Ook in Nederland en in veel populaire vakantiebestemmingen is er sprake van besmettingsgevallen van het Coronavirus. Wij hebben de belangrijkste gevolgen voor uw verzekeringen kort samengevat.

Corona en pensioenverzekeringen

Het reizen naar coronagebieden waarvoor een negatief reisadvies geldt (een code oranje of code rood) kan gevolgen hebben voor de aanvullende dekkingen van een pensioenverzekering zoals een nabestaandenpensioen of Anw-hiaatpensioen. Er zijn verzekeraars die geen pensioen uitkeren als het overlijden plaats vindt in zo’n gebied. Het is wel zo dat deze uitsluiting in de polisvoorwaarden eigenlijk niet bedoeld is voor een situatie zoals het corona-virus. Ondanks de uitsluiting zou een verzekeraar toch gewoon kunnen gaan uitkeren. Raadpleeg daarom de voorwaarden van je verzekering en/of neem contact op met de betreffende verzekeraar voor meer informatie.

Corona en reis- en annuleringsverzekeringen

Verzekerden kunnen doorgaans geen beroep doen op hun annuleringsverzekering als ze een reis hebben gepland naar een gebied waar het coronavirus heerst. Ook veel reisverzekeringen bieden geen dekking voor reizen in gebieden waarvoor al een negatief reisadvies gold vóór aanvang van de reis. Je reis eerder afbreken, een gedwongen langer verblijf of verplichte quarantaine, allemaal kosten die in principe niet worden vergoed door de reisverzekering.

Het calamiteitenfonds biedt alleen dekking bij molest of natuurrampen en niet bij ziekte en epidemieën.

Schade door ziekte tijdens de reis als aanvulling op de vergoeding van uw zorgverzekering valt wel onder de reisverzekering, maar dan moet u wel “medische kosten” hebben meeverzekerd op de reisverzekering.

Nu is niet iedere reisverzekering hetzelfde. Sommige verzekeringen met een uitgebreide dekking bieden mogelijk wel dekking. Ook hiervoor geldt: raadpleeg de voorwaarden en/of neem contact op met de betreffende verzekeraar voor meer informatie.

Meer ONE nieuws

Huisstijl en logo zijn het visitekaartje van je onderneming

  Je hebt een goed lopend bedrijf, mooie producten en je klant staat altijd op de eerste plaats. En je streeft altijd naar beter. Dan ben je een ondernemer pur sang. Echter, het logo dat je ooit hebt laten ontwerpen toen je jaren geleden net begon is niet mee...

Hoe zit het met mijn pensioen na een scheiding?

  Het schiet er bij veel koppels bij in: het goed regelen van het pensioen na een scheiding. Als je partner en jij uit elkaar gaan heb je immers al genoeg aan je hoofd. Toch is het verstandig om ook over het opgebouwde pensioen afspraken te maken om er zeker van...

Hoe kies je de juiste marktonderzoekmethode?

Marktonderzoek kan meer inzicht bieden in klanten, medewerkers, markten en concurrenten. Heel veel methoden en technieken zijn beschikbaar om marktonderzoek uit te voeren. Onderzoek kan online en offline uitgevoerd worden. Onderzoek kan kwantitatief of kwalitatief van...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!