Selecteer een pagina

Coronavirus

Coronavirus en Verzekeringen

In december 2019 werd het Coronavirus (COVID-19) voor het eerst vastgesteld in China. Het aantal besmettingsgevallen mondiaal loopt op. Ook in Nederland en in veel populaire vakantiebestemmingen is er sprake van besmettingsgevallen van het Coronavirus. Wij hebben de belangrijkste gevolgen voor uw verzekeringen kort samengevat.

Corona en pensioenverzekeringen

Het reizen naar coronagebieden waarvoor een negatief reisadvies geldt (een code oranje of code rood) kan gevolgen hebben voor de aanvullende dekkingen van een pensioenverzekering zoals een nabestaandenpensioen of Anw-hiaatpensioen. Er zijn verzekeraars die geen pensioen uitkeren als het overlijden plaats vindt in zo’n gebied. Het is wel zo dat deze uitsluiting in de polisvoorwaarden eigenlijk niet bedoeld is voor een situatie zoals het corona-virus. Ondanks de uitsluiting zou een verzekeraar toch gewoon kunnen gaan uitkeren. Raadpleeg daarom de voorwaarden van je verzekering en/of neem contact op met de betreffende verzekeraar voor meer informatie.

Corona en reis- en annuleringsverzekeringen

Verzekerden kunnen doorgaans geen beroep doen op hun annuleringsverzekering als ze een reis hebben gepland naar een gebied waar het coronavirus heerst. Ook veel reisverzekeringen bieden geen dekking voor reizen in gebieden waarvoor al een negatief reisadvies gold vóór aanvang van de reis. Je reis eerder afbreken, een gedwongen langer verblijf of verplichte quarantaine, allemaal kosten die in principe niet worden vergoed door de reisverzekering.

Het calamiteitenfonds biedt alleen dekking bij molest of natuurrampen en niet bij ziekte en epidemieën.

Schade door ziekte tijdens de reis als aanvulling op de vergoeding van uw zorgverzekering valt wel onder de reisverzekering, maar dan moet u wel “medische kosten” hebben meeverzekerd op de reisverzekering.

Nu is niet iedere reisverzekering hetzelfde. Sommige verzekeringen met een uitgebreide dekking bieden mogelijk wel dekking. Ook hiervoor geldt: raadpleeg de voorwaarden en/of neem contact op met de betreffende verzekeraar voor meer informatie.

Meer ONE nieuws

ONE online

We komen elke 2 weken bij elkaar, echter hebben de covid maatregelen ons gedwongen dit wederom online te doen. Wil je aanschuiven bij ONE? Laat het ons weten en we reserveren een digitaal ontbijtplekje voor je. Schrijf je in via de website en je krijgt de gegevens...

Nieuwe lid – aankoopmakelaar Rob van Amerongen

Op 30 oktober werd Rob van Amerongen geïnstalleerd als lid van ONE. Rob is aankoopmakelaar in de regio Amersfoort en omstreken. In de huidige woningmarkt lijkt het slim om zo snel mogelijk een bod neer te leggen bij de verkopers. Want voor je het weet is jouw...

Huisstijl en logo zijn het visitekaartje van je onderneming

  Je hebt een goed lopend bedrijf, mooie producten en je klant staat altijd op de eerste plaats. En je streeft altijd naar beter. Dan ben je een ondernemer pur sang. Echter, het logo dat je ooit hebt laten ontwerpen toen je jaren geleden net begon is niet mee...